Boken

Boken,
Publication, 2018

”Boken” är del två i Gunilla Heilborns, (enligt egen utsaga), något långdragna trilogi om minnets funktioner som hon startade 2017 med föreställningen The Wonderful and The Ordinary. Denna gång står hon på scen tillsammans med sin assistent Louise och frågar sig om det är möjligt att konstruera ett system som rymmer hela mänsklighetens minne. Eller om det bara var något som renässansmänniskorna klarade av. På den tiden hade de trots allt tillgång till de perfekta proportionernas magiska effekt.

”Boken” är en Lecture Performance med text som bas – ett format som Heilborn började utveckla 2015 med sin föreställning The Knowledge (2015). Föreställningen innehåller även Bilder & Siffror, Ljud & Dans, samt Textilkonst av Katarina Wiklund.

Den här publikation användes för att guida publiken genom föreställningen.

Föreställningen hade premiär på Dansens Hus i Stockholm den 2 oktober 2018.

Grafisk design av Studio Reko.