Gunilla Heilborn Collection

Gunilla Heilborn Collection,
Exhibition, 2017

Vi blev ombedda att skapa en utställning om den svenska koreografen/regissören Gunilla Heilborn som skulle ge besökarna en övergripande bild av hennes karriär. Utställningen visades på Dansens Hus under veckorna som ledde fram till premiären för hennes nya föreställning på Dansens Hus i Stockholm.

Vad som definierar Gunillas arbete för oss är att de ofta föregås av ett ordentligt researcharbete och att det slutliga resultatet alltid ligger på gränsen — på gränsen mellan allvar och skoj, på gränsen mellan sanningar och hittepå. Den osäkerheten är vad vi ville fånga i utställningen.

Gunilla Heilborn Collection består av en uppsättning displaymöbler, 9 objekt och en look book som alla, på mer eller mindre uppenbara sätt, refererar till de föreställningar och filmer som Gunilla har skapat genom åren. Samlingen bör betraktas som ett självständigt bidrag till berättelsen.

The Wonderful & The Ordinary har premiär på Dansens Hus i Stockholm den 27 oktober.